fbpx

Udmalkning med pumpe, som hjælp ved etablering af din mælkeproduktion.

dec 14, 2013 | Graviditet | 0 Kommentarer

Du kan have brug for at malke ud, en kort overgang, ved etablering af din mælke- produktion.

_MG_3982

 1. Du stimulerer nedløbsrefleksen ved at stryge brystet hele vejen rundt, med flad hånd. Stryg i retning af brystvorten. Du kan evt. læne dig frem og bruge tyngdekraften til stimulation af nedløbsrefleksen.
 2. Når du malker med pumpe, er det vigtigt at tragten til brystet har den rigtige størrelse, og at suget har det rigtige tryk; det højst mulige, behaglige vacum.
 3. Malker du ud for at etablerer mælkeproduktionen, uden hjælp fra dit barn, skal du opstarte udmalkning inden 6 timer efter fødslen.
 4. Du skal som minimum malke ud 8 gange i døgnet.
 5. Malk ud 10 – 15 minutter på hver bryst.
 6. Der skal være mindst 1.5 time og højst 6 timer imellem dine udmalkninger.
 7. Husk; at når du malker ud om natten, stimuleres mælkeproduktionen ekstra meget, grundet det højere prolaktin-hormon niveau.
 8. Det kan være en fordel at udmalke begge bryster samtidig, eller skifte bryst undervejs hvis du kun har pumpe til et bryst.
 9. Jo mere afslappet du er, jo nemmere er det at malke ud. Der frigives mindre prolaktin og oxytocin, når der bruges brystpumpe, end når barnet sutter på brystet. Brug derfor berøring af hud, duft, musik, varme, tryghed og visualiseringens gode tanker.
 10. Får du hjælp af dit diende barn, malker du ud efter hver amning, til mælke-mængden har nået et tilfredsstillende niveau.
 11. Husk du er altid velkommen til at ringe for et godt råd.

Skrevet af Helle Ella

Mormor, Farmor, Mor & Jordemoder & Akupunktør

Om Helle Ella

At være jordemoder for jer i graviditeten er at være jeres guide på rejsen mod forældreskabet. Undervejs kommer I hver især til at forandre jer på mange måder. I kommer til at opleve og tage stilling til mange ting. Opgaven som jordemoder er at gøre det for jer, at være der for jer og at være så konkret, som det nu er muligt at være i den mest transformerende proces, der findes.

Konsultationen handler om jeres tanker, oplevelser og planer. Hvordan er det at være gravid? Hvad tænker du omkring fødslen? Som mor og som far? Og om barnet, amningen og kroppens udvikling?

Hvordan ligger barnet? Hvordan vokser det? Hvordan klarer din krop belastningen? Hvad kan du gøre for at hjælpe dig selv? Og hvordan kan andre hjælpe dig?

At I kender jeres jordemoder fra den tidligste start, giver os et unikt udgangspunkt for den livsforandrende proces, som forældreskabet er. Som jordemoder har jeg fulgt så mange par på rejsen, at jeg kan guide dig både i forhold til, hvor du kan læne dig tilbage og nyde turen, og hvor du skal være ekstra opmærksom og køre efter forholdene.

Læs mere her

Jeg har kendt Helle Ella siden jeg var gravid anden gang og man kan med rette sige, at Helle ‘gav mig min fødsel tilbage’ efter en ubehagelig førstegangsoplevelse.

Fødsler er uforudsigelige, men hos Helle blev det igen min egen proces og hendes støtte var uvurderlig ikke bare for mig, men også min mand.

Helles helt igennem nærværende og professionelle væsen gør, at man føler sig helt tryg og altid i gode hænder.

Helle har hjulpet mig igennem en periode med stress og effekten af hendes nåle udebliver ikke. Absolut en af de allerdygtigste akupunktører jeg har mødt og på 10. år kunne jeg ikke drømme om at gå andet sted hen.

Anne Birgit Sears

Jordemoder & Akupunktør

Langebrogade 27

1411 København K

+45 22632888

info@amoxa.com

 

Åbent hverdag ml. 9 – 16 og enkelte lørdage.

Praktisk information

Sundhedsstyrelsen Autorisations ID 05S5M

SA.reg. A-173

Se nr. 27321100

Danske Bank

Reg. nr.: 9541 konto nr.: 3386028265

Copyright 2022 Design by Corneliius

%d bloggers like this: