Gravid

Graviditet
At være jordemoder for jer i graviditeten er at være jeres guide på rejsen mod forældreskabet. Undervejs kommer I hver især til at forandre jer på mange måder. I kommer til at opleve og tage stilling til mange ting. Opgaven som jordemoder er at gøre det enkelt for jer, at være der for jer og at være så konkret, som det nu er muligt at være i den mest transformerende proces, der findes.

Konsultationen handler om jeres tanker, oplevelser og planer. Hvordan er det at være gravid? Hvad tænker du omkring fødslen? Som mor og som far? Og om barnet, amningen og kroppens udvikling?

Hvordan ligger barnet? Hvordan vokser det? Hvordan klarer din krop belastningen? Hvad kan du gøre for at hjælpe dig selv? Og hvordan kan andre hjælpe dig?

At I kender jeres jordemoder fra den tidligste start, giver os et unikt udgangspunkt for den livsforandrende proces, som forældreskabet er. Som jordemoder har jeg fulgt så mange par på rejsen, at jeg kan guide dig både i forhold til, hvor du kan læne dig tilbage og nyde turen, og hvor du skal være ekstra opmærksom og køre efter forholdene.

Fordi jeg udover at være jordemoder også er akupunktør tænker jeg hele vejen rundt. Jeg tænker i balance, i graviditeten, i kroppen og i familien. Til gavn og glæde for dig kan jeg altid finde en løsning på enhver udfordring ved at kombinere mine to fag; akupunktur og jordemoderfaget. Helt kort alle graviditets gener, modning og igangsættelse af fødsel som alternativ til den megen omtalte medicinske misoprostol. Læs mere på min blog.
Akupunkturen kommer fra Asien. Det startede sandsynligvis i Indien med urter og på sin vej til Kina blev akupunktur med nåle taget i brug. Under den gule kejser (2698f.kr. – 2589 f.kr.) systematiserede hans berømte livslæge akupunkturmetoden, hvor en stor bondebefolkning lagde krop til teorierne og de store tykke nåle – til gavn og glæde for dig i dag. Systematiseret viden om kroppens selv-healende muligheder via punkter på meridianbanerne, viden om langtidseffekt og de meget elegante, tynde og skarpe nåle er gaven til den moderne verden.

Akupunktur gør ikke ondt og hjælper i dag mennesker over hele verden med meget forskellige lidelser. Akupunktur er godkendt af WHO.

Sådan bruger jeg akupunkturen
Min tilgang til akupunktur er klassisk kinesisk, fordi min lærer var kineser, og Kina er riget, hvorfra min verden begyndte på min rejse som akupunktør. Min tilgang er derfor at komponere behandlingen specielt til mig som patient, og derfor er der ikke to behandlinger, som er ens.

I praksis betyder det, at jeg undersøger dig, mærker din puls og kigger på din tunge for at forstå dine indre organers kredsløb og eventuel ubalance i forhold til hinanden. Det giver mig indsigt i, hvor jeg skal justerer, fylde på, eller styrke for at skabe balance i dit indre. Akupunkturen forurener ikke din lever, som anden medicin gør, når medicinen skal bortafskaffes fra kroppen efter endt virkning. Derfor er akupunkturen så vigtig for gravide, ammende og børn, der kun skal have “ren” medicin.

I Kina siger man, at det er dine følelser, du bliver syg af. Der skelnes ikke mellem det psykiske og fysiske, som du oplever det i medicinsk vestlig kultur. Derfor er jeg også koncentreret om hele dig, når jeg behandler dig. Det foregår forholdsvist ordløst, når jeg læser dig, din puls, din tunge, dine udfordringer og komponerer behandlingen specielt til dig. Behandlingen bliver ofte fulgt op med passende dosis hjemarbejde, som er tilpasset dit mål og dit liv.

Jeg har fundet så mange løsninger rent akupunkturmæssigt i tidens løb, at det er svært for mig ikke at gribe nålene som det første, når jeg møder en ubalance eller et problem. Det betyder, at jeg bruger akupunkturen til alt. Du finder altså ikke en liste her på siden over, til hvilke symptomer jeg anvender akupunktur. Tværtimod idet jeg næsten altid akupunktur som en mulighed behandlingsform eller som en del af behandlingen.

Du er eksperten i dit liv, og jeg er håndværkeren dels inden for traditionel kinesisk medicin, hvor jeg supplerer akupunkturen med nåle, kopper, gua sha, moxa eller urtemedicin, dels som jordemoder, hvor jeg bruger min naturvidenskabelige baggrund. Derudover anvender jeg også hypnose, og yoga i min behandling. Jeg bruger altså frit fra alle hylder, når jeg sammensætter min behandling. Du sætter dit mål, og jeg gør mit absolut bedste for, at du finder vej dertil.